ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ

Πού: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πότε: 11/12/2022

Εισιτήρια: €12 | €10 (μαθητές/φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι)

Διάρκεια: 50' (χωρίς διάλειμμα)


Παραγωγός/Διοργανωτής


Πληροφορίες:

Συναυλία Μουσικής Δωματίου για δύο Πιάνα και Κρουστά
Με έργα Dave Maric, Luis Andriessen και Άντη Σκορδή.


Ημερομηνίες:

Εκδήλωση Ημέρα Ημερομηνία Ώρα Έναρξης Χώρος Εισιτήρια:
ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ Κυριακή 11/12/2022 19:00 ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Περισσότερες Πληροφορίες:

ΚΡΟΥΣΤΑ
ΝΑΤΑΣΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΙΑΝΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΕΛΗΣ
ΑΝΤΡΗ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Συμμετέχουν οι:
Γιώργος Γεωργίου, κλαρινέτο, Βίκη Χατζηανδρέου, βιολί, Λουκάς Κέρκυρας, κοντραμπάσο

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022, Κινηματοθέατρο ΠΑΛΛΑΣ, Λευκωσία, 19:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12ΕΥ / 10ΕΥ Μειωμένο (μαθητές/φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι)
Ταμείο θεάτρου: μία ώρα πριν την παράσταση

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Πολιτιστικός Οργανισμός Curious Qat 
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Υφυπουργείο Πολιτισμού - Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας  
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΙΚ
Υποστηρικτής: Arts Embrace

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Curious Qat παρουσιάζει την συναυλία μουσικής δωματίου ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ για δύο πιάνα και κρουστά. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της συναυλίας είναι η συνύπαρξη των ήχων του πιάνου και των κρουστών οργάνων, μέσα από τον συνδυασμό σύγχρονων και αυτοσχεδιαστικών τεχνοτροπιών σύνθεσης. Η συναυλία επικεντρώνεται επίσης στην αλληλεπίδραση μεταξύ ακουστικών και ψηφιακών ήχων, χρησιμοποιώντας θεματολογίες οι οποίες πηγάζουν από ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα όπως την εξορία, τις διαχρονικά σκληρές συνθήκες επιβίωσης και τις φοβίες που οι πολίτες  αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ώστε να αναδείξει την μουσική ως εργαλείο κοινωνικού προβληματισμού και συλλογικής αφύπνισης. Μέσα από αυτή την πρωτοποριακή προσέγγιση σύνθεσης και ερμηνείας και με τη χρήση ψηφιακού ήχου, δημιουργείται ένα συγκλονιστικό μίγμα μεταξύ κλασσικού και σύγχρονου ύφους.   

Αρχή κάνει η παγκύπρια πρεμιέρα του έργου Exile για δύο πιάνα και κρουστά του Βρετανού συνθέτη Dave Maric, από το οποίο πηγάζει και ο τίτλος της παράστασης. Ακολουθεί η παγκύπρια πρεμιέρα του έργου Workers’ Union του Ολλανδού συνθέτη Louis Andriessen. Στο έργο αναδεικνύονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικοί εργάτες, μέσα από έντονους και σχεδόν ενοχλητικούς ήχους θα έλεγε κανείς, προκαλώντας ένα αίσθημα δυσφορίας και αγανάκτησης. Αν και το έργο είναι ήδη γραμμένο, οι καλλιτέχνες καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με την ενορχήστρωση και την τελική δομή του. Στα ηχοχρώματα προσθέτουν η χρήση κλαρινέτου, βιολιού και κοντραμπάσου, με τους καλλιτέχνες Γιώργος Γεωργίου στο κλαρινέτο, Βίκη Χατζηανδρέου στο βιολί και Λουκά Κερκύρα στο κοντραμπάσο.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου “”Himnnnnn….nannnnnnn…..mmmmmori” του Κύπριου συνθέτη Άντη Σκορδή . Κατά τον συνθέτη «Το κείμενο στο οποίο βασίζεται το έργο αποτελεί ένα ξόρκι το οποίο χρησιμοποιούταν στην Κύπρο για να “γητεύσει” μάγισσες/στρίγγλες. Το ξόρκι γήτευε τις στρίγγλες με σκοπό να τις φέρει πίσω στον λογικό και συνειδητό κόσμο. Οι τρεις μουσικοί ενσωματώνουν τον ρόλο της στρίγγλας, όπου βιώνουν την επίδραση του ξορκιού, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό μέχρι να ολοκληρωθεί. Αφού έχουν γητευτεί, παρουσιάζονται με ένα διαφορετικό χαρακτήρα, ο οποίος σιγά σιγά εξελίσσεται και καταλήγει πάλι στην μορφή της στρίγγλας, η οποία ως πιο δυνατή ξεγελά τους πάντες και τους κάνει να πιστέψουν ότι το ξόρκι δούλεψε. Η στρίγγλα/μάγισσα συμβολίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, ο οποίος συνεχώς δέχεται προκλήσεις από τα κοινά για να αποκτήσει μια αποδεκτή, από την κοινωνία, ταυτότητα. Είναι δικιά μας η απόφαση κατά πόσο τα “ξόρκια” της κοινωνίας θα έχουν ή όχι επίδραση επάνω μας». Το έργο είναι ανάθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού Curious Qat στον συνθέτη, και δομήθηκε ειδικά για τον συνδυασμό οργάνων του συγκεκριμένου συνόλου μουσικής δωματίου.


Ασφαλείς Τρόποι Πληρωμής
Εισιτήρια Πωλούνται

Η SoldOut Tickets ανήκει στην S.S.A Soldout Ltd και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παροχής υπηρεσιών έκδοσης και διάθεσης εισιτηρίων για τους παραγωγούς, διοργανωτές και τους χώρους εκδηλώσεων και ενεργεί αποκλειστικά ως μεσάζων μεταξύ του παραγωγού και του αγοραστή των εισιτηρίων.


Our website uses cookies to improve your experience. περισσότερα Agree